Animalele de macelarie si tehnologia aprecierii lor si animale destinate productiei de carne.

                                   Cuprins
I. PROCURAREA ANIMALELOR DE MACELARIE
      I.1 APRECIEREA CALITATII IN VIU A ANIMALELOR RECEPTIONATE
II. TRANSPORTUL ANIMALELOR DESTINATE TAIERII
III. PIERDERILE DE GREUTATE ADMISE LA TRANSPORT
      III.1 CONTROLUL ANIMALELOR INAINTEA TAIERII
      III.2 FACTORII CARE INFLUENTEAZA CALITATEA SI CANTITATEA CARNII
INAINTE DE TAIERE
IV. ABATOARELE SI ANEXELE LOR
      IV.1 IMPORTANTA SI AMPLASAREA ABATOARELOR
      IV.2 ORDINUL NR. 599 DIN 01.08.1997
            IV.2.1 NORMELE SPECIFICE DE PROTECTIE A MUNCII
V. BOLILE ANIMALELOR DE CARNE
      V.1 ANTRAXUL
      V.2 RUJETUL SAU BRANCA PORCULUI
      V.3 BRUCELOZ
      V.4 FEBRA AFTOASA
      V.5 BOLI PARAZITARE
      V.6 TRICHINOZA
      V.7 CISTICERCOZ
      V.8 ECHINOCOCOZA HIDATICA
      V.9 COMBATEREA PRINCIPALELOR EPIZOOTII
VI. MICROBIOLOGIE SI IGIENA ALIMENTARA
      VI.1 VALOAREA ALIMENTARA A CARNII
      VI.2 MICROFLORA CARNII
      VI.3 ALTERAREA MICROBIOLOGICA A CARNII
      VI.4 VALOAREA ALIMENTARA A PREPARATELOR DIN CARNE
      VI.5 STRUCTURA CORPULUI ANIMALELOR. APARATELE SI SISTEMELE PRINCIPALE
DIN ORGANISMUL ANIMALELOR
      VI.6 CARNEA, STRUCTURA CARNII
      VI.7 ORGANE SI SUBPRODUSE COMESTIBILE DE ABATOR
      VI.8 SUBPRODUSE COMESTIBILE
      VI.9 MATERII AUXILIARE SI MATERII SECUNDARE
      VI.10 ADAOSURI FOLOSITE LA FABRICAREA PREPARATELOR
      VI.11 TRANSAREA, DEZOSAREA SI ALEGEREA CARNII
            VI.11.1 CARNE DE PORC DESTINATA INDUSTRIALIZARII
      VI.12 DEZOSAREA CAPATANILOR DE PORC
      VI.13 CURATENIA LOCULUI DE MUNCA
      VI.14 ETAPELE PARCURSE PENTRU O BUNA CURATENIE, DUPA INDEPARTAREA
GUNOIULUI
      VI.15 SUBSTANTELE FOLOSITE PENTRU SPALARE
            VI.15.1 APA POTABILA
            VI.15.2 SUBSTANTELE CHIMICE DE SPALARE
      VI.16 REGULI PRIVIND EXECUTAREA CURATENIEI
      VI.17 IGIENA PERSONALA A LUCRATORULUI
      VI.18 STAREA DE SANATATE A PERSONALULUI
      VI.19 CLASIFICAREA PREPARATELOR DIN CARNE
      VI.20 SCHEMA TEHNOLOGICA DE FABRICARE A PREPARATELOR DIN CARNE
      VI.21 PREPARAREA BRADTULUI
      VI.22 ORGANIZARE SI LEGISLATIA MUNCII
      VI.23 INCETAREA CONTRACTULUI DE MUCA
      VI.24 MUNCA FEMEILOR SI A TINERILOR
      VI.25 AFUMAREA
      VI.26 FACTORII CARE INFLUENTEAZA COMPOZITIA FUMULUI
            VI.26.1 PROPRIETATILE FUMULUI
            VI.26.2 FORMAREA CULORII DE AFUMAT
      VI.27 MIJLOACE MODERNE DE AFUMARE
VII. INFLUENTA TRATEMENTELOR TERMICE ASUPRA CARNII
      VII.1 MODIFICARILE FIZICO - CHIMICE ALE PROTEINELOR
      VII.2 MODIFICARILE LIPIDELOR
      VII.3 MODIFICAREA VALORII NUTRITIVE
VIII. OPERATIILE PRINCIPALE IN TEHNOLOGIA FABRICARII PREPARATELOR DIN CARNE
      VIII.1 FABRICAREA PROSPATURILOR
      VIII.2 MODIFICARI CARE SE PRODUC IN CARNE LA SARARE
      VIII.3 ACTIUNEA AZOTATILOR SI AZOTITILOR
      VIII.4 CONSERVAREA CARNII PRIN SARARE
            VIII.4.1 CINETICA PROCESULUI DE SARARE
      VIII.5 FACTORI CARE INFLUENTEAZA DURATA SARARII
      VIII.6 DEFECTELE PREPARATELOR DIN CARNE
IX. TEHNOLOGIA TAIERII ANIMALELOR SI PASARILOR
      IX.1 INTREPRINDERI PENTRU TAIEREA ANIMALELOR SI PASARILOR.
CARACTERISTICI CONSTRUCTIVE
      IX.2 OPERATII TEHNOLOGICE PRINCIPALE DE TAIERE A ANIMALELOR SI A
PASARILOR IN ABATOARE
      IX.3 PREGATIREA ANIMALELOR SI PASARILOR PENTRU TAIERE
      IX.4 SUPRIMAREA VIETII ANIMALELOR SI A PASARILOR
      IX.5 PRELUCRAREA CARCASEI
X. TEHNOLOGIA TAIERII PORCINELOR
      X.1 LINIILE DE TAIERE A PORCINELOR
      X.2 FACTORII DE CALITATE
            X.2.1 PASTRAREA
XI. NORME DE PROTECTIE A MUNCII
      XI.1 MASURI SANITARE SI SANITAR-VETERINARE PENTRU ASIGURAREA
      XI.2 SALUBRITATII CARNII SI A STARII DE IGIENA A UNITATILOR DE
INDUSTRIALIZARE A CARNII. CONTROLUL SANITAR-VETERINAR
      XI.3 STAREA DE IGIENA A UNITATILOR DE INDUSTRIALIZARII A CARNII
XII. CONTROLUL SANITAR- VETERINAR
      XII.1 LEGISLATIA DE REGLEMENTARE IN DOMENIU
      XII.2 OBLIGATIILE AGENTILOR ECONOMICI
      XII.3 CONDITII DE PASTRARE PANA LA VANZARE
      XII.4 CONDITII DE TRANSPORT
      XII.5 SFATURI PENTRU CUMPARAREA CARNII SI A PRODUSELOR DIN CARNE
XIII. EXEMPLU
Pagini 99